Trăim in enigma Sibiană...

Păcate sibiene...

joi, 29 ianuarie 2009

Pentru patrie si popor....


Cine, unde, cum, si cand face ceva pentru patrie si popor? Mergem toti la piata, pentru a cumpara, si implicit pentru a le creste vanzarile comerciantiilor, pentru a face tara sa prospere, mergem la vot in speranta unei patrii mama mult mai bune..... si lista poate continua. Unii, prin munca lor, au menirea asta....sa ajute tara, orasul sau localitatea! Sa nu mai vorbim de europa.....afganistan si multe altele...... Reporteri si cameramani sunt loviti, rapiti in irak, sau beneficiaza de tot felul de privilegii! Nu ne-am intrebat niciodata cum este viata de operator imagine:D Uite.... sa vedem.... Ce face un cameraman? Pai....filmeaza...... filmeaza de multe ori oriunde, oricum, si in orice conditii. Ploua, ninge, bate vantul? Si? El trebuie sa filmeze pentru ca tu, atunci cand te uiti la TV sa ai ce vedea! Cadre, bla bla bla si toate alea....secunde, incadrarea si nu mai stiu cate....de toate trebuie tinut cont. Si stau acum si ma intreb... Este viata de operator imagine una frumoasa? Cum e sa ti o camera in mana, pentru a surprinde imaginile reprezentative?? Uite cum e!! L-am surprins o data pe Lucian S :D In timp ce filma, pe timp de ploaie. Imbracat gros, cu gluga in cap, e cel pe care il vedeti in stanga sus. Camera nu are voie sa fie udata!!! Deci....husa..... imbracaminte groasa, si de multe ori suporti cuvinte dure, injuraturi sau imbraceli. Nu de putine ori se aude pe strada "ba..... ce filmezi" sau "nu filma ma masina ca acum plec" sau, atunci cand mergi prin piata, sa filmezi, scoti camera si dintr-o data, toti maturatorii de acolo, isi lasa cafelele si incep sa munceasca "hai ma ia matura ca ui` ca ne filmeaza" Mergi mai departe, stai cu camera putin ridicata, pentru ca trebuie sa filmezi ceva la inaltime! Toti cei care trec pe langa un operator de imagine care face asta, au tendinta sa se uite in sus "ia ui" desi acolo sus nu arde, si nu e nici o prostituata!!! Dar omul, cand vede camera indreptata spre el, fuge de multe ori, iar atunci cand e indreptata intr-o alta directie, are tendinta sa priveasca in acea directie pentru a vedea ce filmeaza. Este operatorul de imagine un "interesant"? :D:D Urmariti operatorii si studiatiile gesturile! Nu uitati, munca e bratara de aur, si atunci cand iti si place ceea ce faci, este un adevarat briliant!!! Munca munca, si iar munca! E frumoasa uneori:D:D

In rest...toate bune!!!

4 comentarii:

  1. Hmmmm ... am asa o vaga banuiala ca te faci operator de imagine :). Am I right?
    Ai dreptate ... orice munca daca e facuta cu placere si bine e bratara de aur de care auzeam in copilarie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. munk munk si iar munk...iata ca mi-a facut-o kosmin...si m-a pus p blog....e adevarat ce zice...in 3 ani de zile am trecut si prin cele expuse de el....dar pe langa acestea sunt ink mult mai multe, care foarte greu se pot exprima in cuvinte....pentru ca la noi, cameramanii imaginile vorbesc de la sine....;)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))) Bine zis:))))) Rhodos....nu vreau sa ma faccameraman:))) nu vreau sa devin operator imagine:)) Nu-mi place acolo :D Hai...toate bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. he heee... cameraman...operator imagine...filmator sef... mi-e dor... am trecut si eu prin vremuri din alea, cand iti ingheta mana pe camera, pentru ca desi ai manusi groase, nu le poti folosi, pentru ca trebuie sa "simti" cat mai bine camera si reglajele ei... cand trebuie sa filmezi imagini "sa planga omul acasa" si pt asta tu intri pana la brau in apa plina de noroi... sa vezi oameni sfartecati, prinsi intre resturile unei masini, sa vrei sa-i ajuti, dar singurul lucru pe care sa-l faci este sa vorbesti cu ei si sa-i filmezi... sa asisti la bucuria, dar mai ales la necazul oamenilor... nu e o meserie asa usoara cum pare... si nu vorbesc din punct de vedere tehnic. multi spun ca doar apesi un buton si atat. Lucian are dreptate. sunt multe trairi in meseria asta, care nu se pot exprima in cuvinte, pentru ca la noi, imaginile vorbesc de la sine. si in fiecare imagine care ajunge pe sticla, e un pic din sentimentele tale. Indiferent ca esti cameraman de razboi, sau lucrezi la o mica televiziune locala. Trairile sunt aceleasi.

    RăspundețiȘtergere